“Android N-preview Binnenkort Naar Niet-Nexus Toestellen”

Android-N-Developer-PreviewGoogle heeft eerder een preview van Android N uitgebracht voor Google’s eigen Nexus-toestellen, zodat ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen met de nieuwste Android-versie. Volgens de laatste berichten komt deze preview-versie binnenkort ook naar smartphones die geen Nexus-label hebben.

Uit een aantekening in de Android N Timeline-pagina valt op te maken dat Google de preview van Android N wil uitbreiden naar meer toestellen, waaronder toestellen die niet in de Nexus-categorie vallen. Volgens de aantekening zal de preview via een over-the-air update kunnen worden geïnstalleerd, waardoor de gebruiker dus niet een hele flashprocedure hoeft te doorlopen. Om welke toestellen het gaat is nog niet bekend.

Google heeft vorige maand al de eerste preview van Android N vrijgegeven voor de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 (LTE), Pixel C en Nexus Player. Dit was een stuk eerder dan verwacht. De definitieve versie van Android N komt waarschijnlijk kort na de zomer.

Android N brengt onder andere een handige multitasking-functie met zich mee, waarbij meerdere applicaties tegelijk in beeld worden gebracht en via een splitscreen kunnen worden gebruikt. Verder zijn de notificaties aangepast en beschikt de nieuwste versie van Android over een verbeterde Doze-functie, die de accuduur moet verlengen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.