Candy Crush Is Meest Populaire Smartphone-game

Candy-CrushCandy Crush is het meest populaire smartphone-spel van dit moment. De game is in Nederland op meer dan 2,6 miljoen toestellen geïnstalleerd en is daarmee populairder dan Wordfeud en Candy Crush Soda Saga. Deze spellen staan namelijk op “slechts” 1,5 miljoen toestellen geïnstalleerd.

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper. Vrouwen spelen de spellen meer dan mannen. Candy Crush is door 27 procent van de vrouwen geïnstalleerd en door 17 procent van de mannen. Het percentage van vrouwelijke gebruikers stijgt, terwijl het aantal mannen dat Candy Crush speelt daalt.

De meest populaire categorie in de app-winkels is voice/instant messaging en foto’s. Hierin zitten de apps zoals Facebook en WhatsApp. Wel groeit het aantal gebruikers van deze categorie steeds minder snel. Dat suggereert volgens de onderzoekers dat zij hun hoogtepunt hebben bereikt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat applicaties waarmee gebruikers spullen kunnen kopen of verkopen, steeds meer worden gebruikt. Ongeveer een derde van de Nederlanders heeft een app zoals Marktplaats of Vakantieveilingen op zijn smartphone geïnstalleerd.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.