Betalingsverkeer Vanaf Mobiele Apparaten Neemt Toe

Online-mobiel-betalenIn 2015 is de online omzet flink gestegen, maar liefst 20 procent hoger dan de omzet in 2014. Het lijkt ook een groei te zijn van de economie die hier een bijdrage aanlevert. Zo gingen ook de offline verkopen omhoog t.o.v. 2014. Daarnaast was de gemiddelde omzetgroei het hoogste te noemen bij de multi-channel retailers (winkels met zowel online als offline verkooppunten), hoger dan bij winkels die enkel online verkooppunten hebben. In het eerste kwartaal van 2016 lijkt de stijgende trend zich voortgezet te hebben en blijven de online verkopen flink toenemen. Enorm opvallend is dat het mobiele betalingsverkeer flink toeneemt.

Drempel mobiel betalingsverkeer lijkt weg
Dat het aantal bezoekers vanaf mobiele devices enorm toegenomen is de afgelopen jaren dat is algemeen bekend. Maar liefst 40-60% van alle webshop bezoekers is afkomstig van een mobiel apparaat (mobiel of tablet). Per branche is dit verschillend en daarom is het ook een range, er worden bijvoorbeeld minder websites bekeken voor het kopen van een auto dan bijvoorbeeld een website die mascara verkoopt, heeft te maken met de drempel voor de aanschaf van het product. Toch lijkt er nu ook verandering te komen in deze branches en ook de aanschaf van producten lijkt makkelijker te gaan sinds het begin van 2016.

“Als webwinkel eigenaar dien je hier dus op in te spelen door jouw webshop volledig ‘responsive’ en dus gebruiksvriendelijk te maken voor de mobiele webshop bezoekers. Hoe je dit het beste kunt doen kun je op deze pagina lezen.“

Omdat veel financiële instellingen en banken meegaan in de nieuwe betalingsmogelijkheden via mobiele apparaten en hun apps steeds eenvoudiger worden en beter aansluiten op de betaalprocessen in webshops, zijn er in het eerste kwartaal van 2016 veel meer betalingen verricht vanaf mobiele apparaten. Met een toename van 11% t.o.v. het laatste kwartaal in 2015 is het toch wel een behoorlijke stijging te noemen.

Uit eigen ervaring zeggen ook de mensen bij ons op de redactie toe te geven aan het gemak van het mobiel betalen. Vroeger diende mobiele apparaten vaak slechts als middel in de orienterende fase en deed je de aanschaf van het product alsnog in de winkel of via je laptop/pc. Inmiddels zijn alle kanalen zo goed doorontwikkeld en werkt het zo eenvoudig; je bestelt vanaf de bank een trainingsbroek via je mobiele telefoon en 24 uur later ligt deze thuis, over enkele tijd zal dit dezelfde dag nog bezorgd kunnen worden! Zoals eerder gezegd is dit natuurlijk ook niet met alle producten het geval, denk bijvoorbeeld aan een auto, echter lijkt het er wel op dat ook steeds meer mensen online opzoek gaan naar de luxe producten.

Informatiebron: BigBridge

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.