Samsung Heeft Dankzij Galaxy S7 Een Sterk Eerste Kwartaal

Samsung-Galaxy-S7-en-Galaxy-S7-EdgeDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft in het eerste kwartaal van 2016 veel winst gemaakt. Deze winst is vooral te danken aan de succesvolle lancering van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Samsung heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt, waaruit blijkt dat de fabrikant in het eerste kwartaal van 2016 een omzet draaide van 49,78 biljoen won, omgerekend ongeveer 38,3 miljard euro. Dit is een groei van 5,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. De uiteindelijke winst kwam uit op 6,68 biljoen won, omgerekend ongeveer 5,15 miljard euro. Dit is maar liefst 12 procent meer dan in de zelfde periode vorig jaar.

De groei in omzet en winst heeft te maken met de lancering van Samsung’s nieuwe flagship-smartphone. Samsung bracht de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge al in maart op de markt, vroeger dan de nieuwe smartphones van de concurrentie. De indrukwekkende specificaties plus het besluit om de smartphone vroeg op de markt te brengen lijkt te hebben gewerkt.

Alleen de mobiele tak van Samsung draaide al een omzet van 27,60 biljoen won (21,3 miljard euro) en een winst van 3,89 biljoen won (3 miljard euro). Dit is een groei van maar liefst 42 procent ten opzichte van de zelfde periode een jaar geleden. Het is niet bekend hoeveel toestellen Samsung heeft verkocht.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.