Samsung Werkt Aan Standalone Gear VR

Samsung+Gear+VR+BrilDe website Variety meldt dat Samsung werkt aan een nieuwe virtual reality-bril, die is voorzien van een eigen display. De huidige Samsung Gear VR heeft geen eigen display, waardoor je een Samsung-smartphone in de bril moet schuiven die zal dienen als scherm.

Fabrikanten hebben al verschillende virtual reality-brillen op de markt gebracht. Sommige van deze VR-brillen werken in combinatie met een smartphonescherm, terwijl de wat duurdere VR-brillen beschikken over een eigen display en eigen sensoren. Samsung heeft met de huidige Gear VR al een leuke VR-bril op de markt gebracht, maar deze werkt alleen in combinatie met een Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Injong Rhee van Samsung heeft tijdens een conferentie in San Fransisco laten weten dat de Zuid-Koreaanse fabrikant ook werkt aan een standalone Gear VR. Hij zei wel dat Samsung nog niet zover is met de ontwikkeling ervan. Een releasedatum is dan ook nog niet bekend. Naar verwachting zullen we nog wel minimaal een jaar moeten wachten aangezien de huidige Gear VR nog maar net beschikbaar is. Het is in ieder geval interessant nieuws dat Samsung werkt aan een standalone VR-bril.

via [draadbreuk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.