Samsung Werkt Aan Zuinige TouchWiz Versie

Samsung Galaxy S7 TouchWizSamsung is bezig met een nieuwe versie van TouchWiz dat gebaseerd is op de Vulkan-API. Het nieuwe framework voor TouchWiz moet leiden tot meer efficiëntie. Het verbruik van energie wordt minder waardoor de batterijduur verlengd kan worden. De ontwikkelaars van Samsung hebben berekend dat de TouchWiz interface met Vulkan-API de batterijduur met 40 minuten kan verlengen.

TouchWiz
De user interface die Samsung gebruikt voor smartphones zoals de Galaxy S7 en S7 Edge heet TouchWiz. De laatste versie is TouchWiz 6.0 welke op de nieuwste smartphones van Samsung gebruikt wordt. De verbeteringen aan nieuwe versie van TouchWiz zijn vooral intern. Het betekent niet dat het uiterlijk van TouchWiz veranderd wordt. De voorkant van de interface kan hetzelfde blijven terwijl er op de achtergrond veranderingen doorgevoerd worden.

Vulkan-API
De Vulkan-API is oorspronkelijk ontwikkeld voor games op de smartphone. Door de API zijn smartphones beter in staat om de volledige rekenkracht van de processors te gebruiken. De API biedt echter meer mogelijkheden. Nu blijkt dat verschillende taken op de smartphone er voordeel uit kunnen halen. Er zijn niet alleen verbeteringen op het gebied van snelheid maar er wordt ook geprofiteerd van een lager verbruik van energie. De Vulkan launcher kan dezelfde taken uitvoeren zoals het openen van apps en scrollen in pagina’s met een energiebesparing van 6 procent in vergelijking met de huidige versie.

TouchWiz-like-Launcher-Vulkan-API Samsung is nog niet van plan om het direct uit te rollen maar de tests beloven veel goeds. Het laat duidelijk zien wat de voordelen zijn van de Vulkan API en dat er veel meer mee mogelijk is dan alleen het leveren van betere prestaties voor games.

via [GalaxyS7abonnement.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.