Weer Fors Verlies Voor Taiwanese Fabrikant HTC

HTCHTC heeft het afgelopen kwartaal weer fors verlies geboekt. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die de Taiwanese fabrikant zojuist heeft bekendgemaakt. Het bedrijf maakt voor het vierde kwartaal op rij verlies.

De omzet van HTC is in het afgelopen kwartaal met 64 procent gedaald ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. In totaal kwam de omzet uit op 14,8 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo’n 400 miljoen euro. Uiteindelijk maakt het bedrijf een verlies van 4,8 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo’n 130 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2015 maakte HTC nog een kleine winst van 0,51 miljard Taiwanese dollar.

Het verschil ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015 is de releasedatum van de nieuwe flagship-smartphones. In 2015 lanceerde HTC de One M9 in maart, terwijl de HTC 10 dit jaar pas in april op de markt verscheen. Hierdoor is de omzet van deze smartphone nog niet meegenomen in de kwartaalcijfers. Ook de virtual reality-headset HTC Vive is vorige maand pas uitgebracht, waardoor ook dit apparaat nu omzet moet genereren voor de fabrikant.

HTC laat weten weer te gaan reorganiseren om het bedrijf efficiënter te maken. Ook heeft HTC de virtual reality-divisie afgesplitst en in een apart dochterbedrijf ondergebracht. De fabrikant verwacht in het derde kwartaal van dit jaar weer zwarte cijfers te schrijven met de smartphones. Het is belangrijk dat de HTC 10 en de HTC Vive het dit kwartaal goed doen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.