Recordcijfers China Zorgen Voor Groei Wereldwijde Smartphonemarkt

China-smartphonesUit cijfers van marktonderzoeker GfK blijkt dat een recordkwartaal in China ervoor heeft gezorgd dat de wereldwijde smartphonemarkt in het begin van dit jaar is gegroeid.

In de eerste drie maanden van dit jaar gingen er in China 109,2 miljoen smartphones over de toonbank. Dat is ongeveer 19 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het is het beste kwartaal sinds GfK begin 2013 cijfers publiceerde.

In West-Europa is de smartphonemarkt juist met 6 procent gekrompen, naar 30 miljoen verkochte toestellen. In Noord-Amerika groeide de markt met 4 procent naar ruim 45 miljoen verkochte toestellen.

Smartphone-cijfers-Q1

GfK heeft ook cijfers bijgehouden over de gemiddelde prijs per smartphone. In West-Europa geven we gemiddeld 374 dollar uit voor een smartphone. In Noord-Amerika ligt dit bedrag met 399 dollar iets hoger. In de opkomende Aziatische markt, zoals India en de Filipijnen, gaan smartphones voor gemiddeld slechts 158 dollar over de toonbank, terwijl de gemiddelde prijs van een smartphone in ontwikkelde Aziatische landen zoals Japan en Zuid-Korea op maar liefst 583 dollar uitkomt.

Smartphone-prijs-wereldwijd-cijfers

Samsung is met een marktaandeel van 23,2 procent en ruim 81 miljoen verkochte toestellen nog steeds de grootste smartphonefabrikant. De marktaandeel van Samsung is wel licht gekrompen. Het marktaandeel van Apple, de op een na grootste fabrikant, is meer gekrompen. De marktaandeel van Apple daalde in het eerste kwartaal van 17,9 naar 14,8 procent, met 51,6 miljoen verkochte iPhones. De drie grootste fabrikanten na Samsung en Apple zijn Huawei, Oppo en Xiaomi.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.