Modulaire Smartphone Van Google Komt Volgend Jaar Op De Markt

Project Ara Modulaire SmartphoneWe hebben al verschillende keren geschreven over Google’s Project Ara, waarbij de fabrikant een smartphone wil ontwikkelen die bestaat uit vervangbare hardware-modules. Deze smartphone komt in 2017 eindelijk op de markt.

“Ara” is een toestel waarvan de specificaties eenvoudig kunnen worden aangepast. Zo kan je de smartphone met minimale specificaties voor een aantrekkelijke prijs kopen en vervolgens zelf bijvoorbeeld de camera-module, het werkgeheugen of de processor upgraden door deze te vervangen met een betere module. Op deze manier is de Ara-smartphone geschikt voor iedereen.

Om een module te vervangen ga je naar de instellingen van de smartphone om de module te ontkoppelen. Vervolgens haal je de module uit de behuizing en klik je de nieuwe module erin.

Google zal modules op de markt brengen in verschillende kleuren. Ontwikkelaars kunnen zelf ook aan de slag om eigen hardware-modules te ontwikkelen, waardoor we een ruimere keuze hebben.

Nog dit jaar zal er een ontwikkelaarsversie van de modulaire smartphone worden uitgebracht. In 2017 moet de smartphone voor de normale consument beschikbaar zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.