Lenovo Maakt Voor Het Eerst In Zes Jaar Verlies

motorola-lenovo-logoDe Chinese fabrikant Lenovo heeft voor het eerst in zes jaar tijd verlies gedraaid. Dit komt mede door de moeizame overname van de Amerikaanse smartphonefabrikant Motorola.

Lenovo boekte in 2015 een lagere omzet dan de voorgaande jaren, en voor het eerst zelfs verlies. Dat heeft de fabrikant donderdag laten weten tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. Het boekjaar 2015 eindigde in maart.

In twaalf maanden tijd boekte het bedrijf een verlies van 128 miljoen dollar. Het jaar daarvoor maakte Lenovo nog 829 miljoen dollar winst. De totale omzet in 2015 daalde met 3 procent naar 44,9 miljard dollar. Lenovo laat weten dat de fabrikant verlies maakte vanwege reorganisatiekosten en grote overnames in 2014. Ook heeft de fusie tussen Lenovo en Motorola “de verwachtingen niet waargemaakt“.

Vooral in China en Noord-Amerika werden minder Motorola-toestellen verkocht dan gehoopt. Lenovo laat weten te hebben geleerd van zijn fouten en te werken aan verbeteringen.

In de eerste drie maanden van het jaar verkocht Lenovo 10,9 miljoen Lenovo-smartphone. In het eerste kwartaal verkocht Lenovo 5 miljoen Motorola-smartphones. Dit zijn echter aanzienlijk minder dan het jaar daarvoor, toen Motorola nog 7,8 miljoen smartphones wist te verkopen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.