Muziek Van Google Play Music Kan Eenvoudig Gedownload Worden

Google Play All Access Muziek Downloaden

Google’s nieuwe service “Google Play All Access” is een service waarbij via een abonnement muziek kan worden geluisterd via de applicatie of website, maar de nummers kunnen niet worden gedownload. Tenminste dat was de bedoeling, maar Tweakers meld dat er een manier is waarbij het mogelijk is de muziek als .mp3 bestand te downloaden.

Voor het “rippen” van muziek heb je de Google Play All Access applicatie nodig en een manier om verkeer tussen de app en de muziekservers van Google te onderscheppen. Dit blijkt echter niet zo moeilijk en Tweakers legt uit hoe.

 Voor het onderscheppen kan er gratis software zoals CharlesProxy of WireShark worden gebruikt. Na het onderscheppen van het verkeer ziet de gebruiker alle url’s voorbij komen die door de All Access-app worden opgevraagd. Deze url’s bevatten mp3-bestanden die met een bitrate van 320Kbps zijn te downloaden door simpelweg de url in te voeren.

Google Play All Access is de eerste maand gratis en kost daarna tien euro per maand. Dit is dus voor mensen die nummers willen “rippen” een hele makkelijk en goedkope manier om veel .mp3 bestanden te downloaden. We verwachten wel dat Google snel een beveiliging zal uitbrengen waardoor dit niet meer mogelijk zal zijn.

bron [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.