Nintendo Wil Mogelijk Controllers Maken Voor Smartphones

NintendoDe Japanse fabrikant Nintendo overweegt om controllers te maken voor smartphones. Dit heeft Shinya Takahashi, CEO van Planning & Ontwikkeling tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt.

Volgens Takahashi kunnen controllers onderdeel uitmaken van het gamingsegment van de smartphonemarkt, maar hij weet nog niet goed in hoeverre dit een zinvolle zet is. “Er zijn al fysieke controllers voor smartphones beschikbaar, maar het zou kunnen dat wij iets nieuws ontwikkelen.

Nintendo heeft ons in het verleden al vaker verrast met het maken van controllers. Zo maakte Nintendo onder andere een motion controller voor de Wii, lang voordat andere fabrikanten met een dergelijke controller kwamen. Toch stelt Takahashi zelf dat het maken van controllers voor smartphones niet in lijn is met Nintendo’s manier van denken. “Ik geloof dat het Nintendo’s manier van denken is, om te kijken of het niet mogelijk is om games te ontwikkelen, zonder dat je daar een controller voor nodig hebt.

Op dit moment heeft Nintendo slechts één mobiele app, Miitomo. Tussen nu en maart 2017 wil Nintendo echter nog minstens vijf spellen uitbrengen voor de smartphone.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.