“Android-oprichter Andy Rubin Werkt Aan Eigen Smartphone”

Andy RubinVolgens de laatste berichten is de medeoprichter van Android, Andy Rubin bezig met het maken van een eigen smartphone. Het toestel zou gelanceerd worden door het nieuwe bedrijf, Essential Products Inc.

Rubin zou de nieuwe Essential smartphone binnenkort officieel aankondigen. Volgens de berichten krijgt de smartphone een beeldscherm dat de hele voorkant bedekt. De behuizing bestaat uit hoogwaardige materialen zodat de smartphone kan concurreren met onder andere de iPhone, de Google Pixel-toestellen en de Galaxy S-serie van Samsung.

Eén van de Essential smartphones krijgt vermoedelijk een drukgevoelig-scherm dat groter is dan 5,5-inch, maar het toestel is wel kleiner dan de iPhone 7 Plus. Dit is te danken aan de dunne randen rondom het scherm. Essential zou ook werken aan een gepatenteerde poort, welke gebruikt kan worden voor het opladen van het toestel en voor het aansluiten van de randapparatuur. Eén van deze “hardware modules” zou een 360 graden camera kunnen zijn.

Er is nog niks officieel bekend gemaakt, maar als de berichten kloppen zal Essential halverwege 2017 de eerste smartphone op de markt brengen. Het is nog onduidelijk of de toestellen zullen draaien op Android.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.