Samsung Galaxy S7 Active Faalt Tijdens Waterdichtheid-test

Samsung Galaxy S7 ActiveSamsung verkoopt in Amerika de Galaxy S7 Active die onder andere is voorzien van een waterdichte behuizing met IP68-certificering. Tijdens verschillende testen blijkt de smartphone echter helemaal niet waterdicht te zijn. Steeds meer consumenten melden last te hebben van waterschade.

De Samsung Galaxy S7 Active is een stevigere variant van de reguliere Galaxy S7 en heeft een grote 4000 mAh accu en een water- en stofdichte behuizing met IP68-certificering. Dit bekent dat de smartphone 30 minuten in 1,5 meter zoet water zal overleven. De smartphone is momenteel alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor een adviesprijs van 800 dollar.

De Consumer Reports besloot een test uit te voeren om te kijken of de Galaxy S7 Active inderdaad waterdicht is. De resultaten waren verrassend genoeg niet positief. Toen de smartphone na 30 minuten uit het water werd gehaald reageerde het touchscreen niet meer. Ook toonde het scherm groene strepen en was er vocht aanwezig aan de binnenkant van beide camera’s.

De Consumer Reports dacht dat ze mogelijk een foutief model in handen hadden en besloten daarom om een tweede test uit te voeren met een nieuwe Galaxy S7 Active. Helaas was het resultaat weer negatief. Opnieuw constateerde de onderzoekers waterschade aan beide de camera’s. Ook flikkerde het scherm en was er vocht aanwezig in de simkaartslot.

Ondertussen zijn er al tientallen reacties op het internet opgedoken van klanten die het zelfde probleem hebben. Samsung heeft aangegeven dat “er een kans bestaat dat een defect toestel niet zo waterdicht is als dat zou moeten” en is een onderzoek gestart. Waterschade valt echter niet onder de garantie van Samsung.

De Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, die wel in Nederland verkrijgbaar zijn, beschikken over een behuizing met dezelfde IP68-certificering. Gelukkig blijken deze toestellen juist uitstekend bestand tegen water. Tijdens een test van YouTuber Unbox Therapy bleek de Galaxy S7 zelfs na 16 uur onderwater nog prima te werken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.