Politie Bang Voor Problemen Door Nieuw Spel Pokémon Go

Pokemon-GoDe politie is bang dat het spel Pokémon Go mogelijk voor drukte en problemen zal zorgen op politiebureaus in Amsterdam. In het buitenland heeft het spel al voor verschillende probleem gezorgd.

Pokémon Go, dat sinds een week kan worden gedownload voor zowel Android als iOS, is een augmented reality spel waarbij spelers Pokémon kunnen vangen in de echte wereld. Door met de camera van je telefoon ergens op te richten is het mogelijk om een Pokémon te vinden. Dit is een leuk idee waardoor gamende kinderen eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan, maar de politie is iets minder enthousiast over dit spel.

In Amerika en Australië werden politiebureaus overspoelt met mensen die een Pokémon wilden vangen die in het politiebureau was geplaatst. Ook duiken er steeds meer berichten op van onoplettende Pokémon Go gebruikers die een ongeluk hebben veroorzaakt. De politie in Amsterdam heeft nu via Facebook Pokémon Go-gebruikers opgeroepen om op te letten tijdens het spelen en gevraagd rekening te houden de politie niet te storen, mocht er een Pokémon op een politiebureau te vinden zijn.

“We willen mensen met een hulpvraag graag zo goed mogelijk helpen zonder afleiding. Iedereen is natuurlijk welkom in een politiebureau, maar we willen vragen om hier rekening mee te houden.”

“Er zijn al diverse ongelukken gebeurd door mensen die zo met het spel bezig waren dat ze niet keken bij het oversteken.”

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.