Facebook Test “End-to-end” Versleuteling Voor Messenger Berichten

Facebook MessengerFacebook is bezig met het testen van een nieuwe functie voor de Messenger-app, waarmee het mogelijk is om volledig versleutelde berichten te versturen. Hierdoor kunnen partijen van buitenaf niet meekijken en is de privacy van de gebruiker dus beter beschermt.

Eerder introduceerde WhatsApp, de dochteronderneming van Facebook, al end-to-end encryptie. Hierdoor is de inhoud van de berichten niet te ontcijferen door tussenpersonen of door WhatsApp zelf. Deze zelfde beveiliging wil Facebook nu inbouwen in de Messenger-dienst.

De end-to-end encryptie wordt niet standaard geactiveerd. Gebruikers moeten zelf een “geheime” chat starten waarin de versleuteling wordt toegepast. Deze manier van beveiligde chat-gesprekken zien we ook bij de bekende chat-app Telegram of de aankomende chat-app van Google, genaamd Allo.

Facebook heeft laten weten dat de functie momenteel wordt getest onder een beperkt aantal gebruikers. Deze zomer zal de beveiliging breder worden uitgerold. In het begin zullen bepaalde functies zoals het versturen van video’s en betalingen niet werken.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.