Android Heeft 76,5 Procent Van Europese Markt In Handen

Android-6.0-MarshmallowAndroid doet het steeds beter in Europa. Volgens Onderzoeksbureau Kantar is Android nu goed voor een marktaandeel van 76,5 procent. Dat is 6 procent meer dan een jaar geleden.

Kantar heeft de afgelopen vier jaar de marktaandeel van Android gemeten in Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Uit de laatste cijfers blijkt dat het aantal Android-gebruikers nog nooit zo hoog is geweest.

Volgens Kantar is het aandeel van iOS een klein beetje gedaald van 18,7 procent vorig jaar naar 18,3 procent dit jaar. Dit terwijl Android juist is gegroeid van 70,5 procent naar 76,5 procent. Deze groei gaat vooral ten koste van Windows Mobile, dat vorig jaar nog een marktaandeel van 9,5 procent had en nu slechts 4,6 procent in handen heeft.

Samsung en Apple zijn nog altijd de twee grootste fabrikanten. Huawei groeit echter snel en staat met 12,5 procent van de markt op de derde plek. Vorig jaar had de Chinese fabrikant nog 7,4 procent van de Europese markt in handen.

Buiten Europa doet Android het ook erg goed. In de Verenigde Staten heeft Android een marktaandeel van 68,5 procent en in China zelfs een aandeel van 80 procent.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.