Android 7.0 (Nougat) Start Niet Op Als Systeem Is Beschadigd

Android NougatDe laatste Developer Preview van Android 7.0 (Nougat) is al beschikbaar en de officiële lancering voor het grote publiek komt steeds dichterbij. Google heeft nu meer informatie gegeven over hoe de opstartbeveiliging van Android werkt.

Vanaf Android 6.0 controleert Android bij het opstarten automatisch of het systeem nog intact is. Is dit niet het geval dan krijg je een melding met de mogelijkheid om wel of niet door te gaan. Een fout kan bijvoorbeeld optreden door een beschadiging in de flash-opslag of een infectie van malware die het systeem kan aanpassen. Er kunnen ook fouten optreden tijdens het rooten van een toestel.

Marshmallow_corrup systeem

Vanaf Android 7.0 (Nougat) krijg je niet meer een simpele waarschuwing te zien, maar zal het systeem niet opstarten of slechts gedeeltelijk wanneer Android het systeem niet kan verifiëren. Android zal wel eerst proberen de fouten in het systeem zelf op te lossen. Ook is het zeer onwaarschijnlijk dat het systeem niet meer opstart als je een custom ROM hebt geïnstalleerd. Het lijkt er dus op dat de extra beveiliging vooral is ingeschakeld om meer schade door malware en virussen te voorkomen.

Google zal Android 7.0 (Nougat) later deze zomer samen met de nieuwste Nexus-toestellen officieel uitrollen. Een exacte datum heeft Google echter nog niet gegeven.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.