OnePlus 6 Kwetsbaar Door Fout In Bootloader

OnePlus-6-headerUit een onderzoek van Jason Donenfeld, president van Edge Security, blijkt dat de OnePlus 6 kwetsbaar is door een fout in de bootloader. De OnePlus 6 mist de beveiliging die moet voorkomen dat de smartphone niet zomaar geboot of geflasht kan worden wanneer deze aan een computer wordt gehangen.

Smartphones zijn doorgaans voorzien van een vergrendelde bootloader. Deze vergrendeling moet ervoor zorgen dat de smartphone niet eenvoudig geboot of geflasht kan worden. Op de OnePlus 6 ontbreekt deze vergrendeling echter. Hierdoor kan iedereen met een beetje verstand van zaken toegang krijgen tot de OnePlus 6.

Naast Jason Donenfeld geeft ook de website Android Police aan dat de OnePlus 6 een groot veiligheidsrisico heeft. Gelukkig moeten kwaadaardigen wel fysiek toegang hebben tot de smartphone, waardoor de meeste OnePlus 6-gebruikers zich niet al te veel zorgen hoeven te maken.

Doordat de bootloader op de OnePlus 6 niet is vergrendeld is het aan te raden dat je de smartphone niet zomaar uitleent. OnePlus heeft in een reactie aangegeven dat ze binnenkort een update zullen uitbrengen.

We take security seriously at OnePlus. We are in contact with the security researcher, and a software update will be rolling out shortly.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.