Samsung Krijgt Nieuwe Patenten Voor Opvouwbaar Scherm

flexibel-amoledSamsung heeft twee nieuwe patenten aangevraagd die flexibele, opvouwbare schermen mogelijk maken. De fabrikant heeft eerder al toestellen met een gebogen display op de markt gebracht, maar de nieuwe patenten maken het mogelijk om toestellen op de markt te brengen die volledig kunnen worden opgevouwen zonder te beschadigen.

De ontwikkeling van buigbare schermen was tot nu toe erg moeilijk, omdat de schermcomponenten makkelijk beschadigd raken bij het opvouwen ervan. De twee nieuwe patenten die Samsung heeft aangevraagd maken het opvouwen van schermen zonder te beschadigen wel mogelijk.

In het eerste patent spreekt Samsung over een “kunstmatige spier“. Dit zijn een aantal aan elkaar verbonden plaatjes, die ervoor zorgen dat de belangrijke schermcomponenten zijn beschermt en niet beschadigd raken als het scherm bewogen wordt. Het tweede patent is voor een scherm waarvan de boven- en onderkant verdeeld is en opgevouwen kan worden door de “kunstmatige spier“.

Nu Samsung al meerdere patenten heeft aangevraagd lijkt het er op dat de eerste producten met een gebogen display snel op de markt zullen verschijnen. Volgens de geruchten zal de Zuid-Koreaanse fabrikant volgend jaar al de eerste opvouwbare smartphone introduceren. Ook andere bedrijven, zoals Lenovo, zijn druk bezig met de ontwikkelingen van opvouwbare toestellen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.