Dit Is De Reden Voor Kleinere Accu Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8Samsung heeft kort geleden de Galaxy Note 8 officieel geïntroduceerd. Het valt op dat de Note 8 beschikt over een kleinere accu dan de Galaxy S8+ en de Galaxy Note 7. In een persconferentie legt Samsung-topman DJ Koh uit waarom de Zuid-Koreaanse fabrikant dit besluit heeft genomen.

Afgelopen jaar kwam de Galaxy Note 7 veel in het nieuws, vanwege problemen met de accu. De accu kon in sommige gevallen exploderen, waardoor Samsung geen andere keuze had dan de Note 7 volledig van de markt te halen. Met de introductie van de Galaxy Note 8 viel het gelijk op dat de opvolger van de Note 7 een kleinere accu heeft.

Samsung-topman DJ Koh probeerde de reden voor dit besluit uit te leggen op een persconferentie. Volgens Koh heeft de Note 8 een kleinere accu omdat de hardware het mogelijk maakt. Zo zijn de gebruikte Snapdragon 835 en Exynos 8995 een stuk zuiniger dan de voorgangers. Ook kan Samsung op deze manier de veiligheid van de accu verzekeren.

Uit eerdere teardowns zou ook blijken dat de nieuwe dubbele camera van de Galaxy Note 8 minder ruimte overlaat voor een grote accu.

Samsung Galaxy Note 8
De Galaxy Note 8 gaat voor maar liefst 999 euro over de toonbank. Voor deze prijs krijg je een toestel met een 6,3-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 18,5:9, een eigen 2,3GHz Exynos 8895-chipset, 6GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 12 megapixel dual-camera met 2X optische zoom aan de achterkant, een 8 megapixel selfie-camera, een S Pen, een vingerafdrukscanner aan de achterkant, een 3300mAh accu en een USB-C-aansluiting. Mensen die de Galaxy Note 8 nu bestellen krijgen gratis een Dex Station ter waarde van 159,99 euro.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. hansz schreef:

    Wat een flauwekul verhaal, zeg dan gewoon dat er niet voldoende ruimte was en daarmee klaar. Dat het veiliger zou zijn betekend dus dat de S8+ eigenlijk onveilig is met 3600 mAh en daar zit dezelfde processor in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.