Irisscanner Komt Ook Naar Goedkopere Samsung-toestellen

Samsung Galaxy Note 7 zilverEerder deze maand introduceerde Samsung de Galaxy Note 7, die onder andere is voorzien van een irisscanner. Een directeur van de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft nu laten weten dat deze beveiligingssensor later ook in goedkopere Samsung-toestellen aanwezig zal zijn.

De directeur heeft verder geen details vrijgegeven, dus over welke prijsklasse hij spreekt is niet duidelijk. In budget-smartphones zullen we voorlopig in ieder geval nog geen irisscanner zien, aangezien de technologie nog nieuw is en daardoor ook duur.

Samsung president D.J. Koh zegt dat het bedrijf drie jaar research heeft gedaan en dat Samsung de kosten van de research eerst moet terugverdienen. Als de irisscanner eenmaal in de massaproductie gaat zullen de prijzen snel dalen.

De irisscanner in de Galaxy Note 7 is een alternatief voor de vingerafdrukscanner. Dankzij een speciale camera aan de voorkant van de Galaxy Note 7 kan de phablet je iris scannen en deze onderscheiden van andere irissen. De irisscanner heeft momenteel nog wel een nadeel. De scanner heeft namelijk moeite met het scannen van je iris als je contactlenzen hebt of een bril draagt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.