Facebook Gaat Advertentieblokkers Omzeilen

FacebookFacebook heeft aangegeven dat het social media netwerk een manier heeft gevonden om advertentieblokkers te omzeilen. Hierdoor zullen mensen met advertentieblokkers de komende tijd in eens advertenties te zien krijgen.

Het tonen van Advertenties is de belangrijkste inkomstenbron van Facebook. Advertentieblokkers zijn dan ook een doorn in het ook van de grootste social media site ter wereld. Daarom heeft Facebook maatregelen getroffen om advertenties te maskeren, zodat advertentieblokkers de advertenties niet kunnen herkennen.

Tech-redacteur Tim van Steenbergen zegt dat bezoekers weinig zullen merken van de aanpassingen, behalve als je gebruik maakt van advertentieblokkers.

Ongeveer een kwart van de internetgebruikers heeft een advertentieblokker geïnstalleerd op een computer. Ongeveer een zesde van de smartphones is voorzien van een advertentieblokker.

Het is de vraag hoeveel Facebook hiermee opschiet, want 84 procent van de advertentie-inkomsten komt uit de mobiele apps van Facebook, waar de blokkers überhaupt niet werken“, aldus Van Steenbergen.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.