Adblock Plus Heeft Advertenties Van Facebook Alweer Geblokkeerd

facebookEerder schreven we dat Facebook een manier had gevonden om advertentieblokkers te omzeilen, waardoor iedereen voortaan advertenties te zien krijgt op Facebook. De advertentieblokker Adblock Plus heeft nu echter alweer een manier gevonden om de advertenties op Facebook alsnog te blokkeren.

Het tonen van advertenties is voor Facebook de grootste inkomstenbron. Advertentieblokkers zijn voor Facebook dan ook een doorn in het oog. Gelukkig voor Facebook had het bedrijf een manier gevonden om advertentieblokkers te omzeilen, zodat zelfs mensen die een advertentieblokker hebben geïnstalleerd advertenties te zien krijgen. Maar Adblock Plus heeft niet stil gezeten en is gelijk opzoek gegaan naar een oplossing. Deze is nu gevonden.

Adblock Plus-woordvoerder Ben Williams waarschuwt wel dat Facebook de nieuwe filter van Adblock Plus weer kan blokkeren, maar dat Adblock Plus voorlopig heeft gewonnen.

Volgens Facebook blokkeren advertentieblokkers ook normale berichten en Facebook zal daarop nog nadere actie ondernemen. “Adblockers zijn weinig verfijnde instrumenten. Wij richten ons liever op het maken van tools waarmee we mensen zelf meer controle kunnen krijgen over advertenties.

via [emerce]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.