Inchecken OV Met Smartphone Vanaf Dit Jaar Beschikbaar Voor 10.000 Man

Smart OVHet zogeheten “Smart-OV”-systeem, waarmee het mogelijk is om mobiel in te checken in het openbaar vervoer, zal vanaf dit jaar beschikbaar worden gemaakt voor 10.000 klanten van KPN en Vodafone.

Eind vorig jaar werd het systeem getest onder een nog kleinere groep mensen. Deze test is succesvol afgerond, waardoor nu is besloten om het systeem voor een grotere groep beschikbaar te maken.

De onderhandelingen met telecomproviders is het grootste obstakel voor het uitbreiden van Smart OV. Providers willen namelijk vooraf weten wat zij eraan kunnen verdienen, aldus de voorzitter van Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven.

Als alles meezit zal het vanaf volgend jaar ook mogelijk worden om met een bankpas in te checken, maar de banken werken niet echt mee. “Als het ligt aan de banken duurt het nog tot 2019 voordat mensen met hun bankpas kunnen betalen in het openbaar vervoer”.

Banken willen een garantie hebben over het aantal betalingen die via hun eigen systemen zouden gaan lopen. Vervoersbedrijven kunnen echter moeilijk cijfers geven, omdat het niet duidelijk is hoe populair het systeem gaat worden en hoeveel van de betalingen zullen worden verricht via diensten als Apple Pay en Google Wallet.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.