Pokémon Go Succes Zorgt Voor Stijgende Verkoop Nintendo 3DS

pokemon-goAan het succes van Pokémon Go lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Naast de enorme inkomsten van in-app aankopen in Pokémon Go, doen de producten in andere divisies van Nintendo het dankzij het succes van Pokémon Go namelijk ook een stuk beter. Zo zag Nintendo de verkopen van de Nintendo 3DS-spelcomputer in juli fors toenemen.

Eerder schreven we al over de vele miljoenen dollars aan omzet die dankzij de in-app aankopen in Pokémon Go werden gegenereerd. De waarde van de Nintendo-aandelen steeg hierdoor in zeer korte tijd enorm, maar daalde ook weer snel nadat Nintendo bekendmaakte dat de omzet van Pokémon Go weinig impact zal hebben op de winst van het bedrijf.

Het lijkt er nu echter op dat het succes van Pokémon Go wel impact heeft op de hardware-tak van Nintendo. Volgens Nintendo was de 3DS in juli zelfs de bestverkochte game-hardware in de VS. Ook werden de spellen Pokémon Omega Ruby en Omega Sapphire in juli 80 procent meer verkocht dan in de zelfde periode vorig jaar. Van Pokémon X en Pokémon Y werden zelfs 200 procent meer exemplaren verkocht.

Pokémon Go is sinds 16 juli officieel te spelen in Nederland en heeft in iets meer dan een maand al verschillende download en omzet records verbroken.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.