Facebook Test Automatisch Afspelende Video-ads Met Geluid

facebook-adsAdvertenties op het internet is iets waar veel mensen zich aan ergeren. Toen Facebook eind 2014 begon met het automatisch afspelen van video-advertenties waren veel gebruikers dan ook alles behalve blij. Facebook liet wel weten dat het bedrijf in ieder geval geen advertenties met geluid zal afspelen. Facebook lijkt deze belofte echter te breken, aangezien het bedrijf nu experimenteert met automatisch afspelende advertenties met geluid.

Een kleine groep Facebook-gebruikers meldt dat ze automatisch afspelende advertenties met geluid te zien krijgen. Waarschijnlijk vallen deze gebruikers onder een testgroep. Facebook test wel vaker een nieuwe functie bij een klein aantal gebruikers, om te zien of een functie aanslaat of niet. Na de test besluit Facebook om de functie te schrappen of uit te rollen naar alle gebruikers.

De advertenties met geluid zijn een “opt-out”. Dit betekent dat je deze advertenties zelf specifiek moet uitzetten als je ze niet wilt zien. Facebook test momenteel twee verschillende advertenties met geluid. Eén waarbij de filmpjes automatisch geluid afspelen en één waarin gebruikers met een ‘unmute’-knop het volume zelf kunnen aanzetten.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *