Minimumleeftijd Voor Social Media In België Nu 13 Jaar

Facebook-InstagramDe Belgische regering heeft besloten dat kinderen minimaal 13 jaar moeten zijn voordat ze gebruik mogen maken van social media. De minimumleeftijd is een voorstel van de staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD).

In mei zal een nieuwe Europese gegevensverordening worden doorgevoerd, die de privacywetgeving verstrengt. Landen kunnen zelf de minimumleeftijd voor sociale media bepalen, maar veel lidstaten voeren nog de discussie of dit 13 of 16 jaar moet zijn. België heeft gekozen voor 13 jaar.

De Backer zegt het volgende: “Digitaal is het nieuwe normaal. Ik pleit in de eerste plaats voor 13 jaar omdat dat het beste aansluit bij de realiteit. We zien op dit moment dat veel jongeren liegen over hun leeftijd om toch toegang te krijgen tot sociale media.

83 procent van de 13- en 14-jarigen in België logt regelmatig in op social media sites als Facebook. Omdat privacyvoorlichting belangrijk is voor jonge kinderen stelt De Backer een lessenpakket privacy voor met Vlaams minister Sven Gatz. De nieuwe privacywetgeving moet zorgen voor betere bescherming van kinderen en jongeren.

We moeten maken dat jongeren inzicht krijgen in sociale media om zo veilig internetgebruik te garanderen. Net zoals we dat ook doen met bijvoorbeeld seksuele voorlichting. Dat krijgen we alleen voor elkaar als we niet langer blind zijn voor de realiteit. De keuze voor 13 jaar is daarom de logische optie, als we onze jongeren weerbaarder, beter geïnformeerd en voorzichtiger het internet op sturen.

via [standaard.be]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.