Tablet webwinkel van Google in 2012

Google is van plan om via een eigen webshop, tablets te gaan verkopen. Wall Street Journal schrijft dat de zoekmachine-gigant op deze manier Android-tablets wil promoten. De verkopen van tablets met het Android besturingssysteem zijn ietwat tegenvallend en op deze manier kan Google de verkoop een kleine kickstart geven.

Op het moment is het niet mogelijk om met bijvoorbeeld de iPad te concurreren, dit vooral omdat het aanbod van Android-tablets te versnipperd is. Er is 1 Android-tablet die we als uitzondering kunnen aanmerken en dat is de Kindle Fire van Amazon, maar ja deze tablet is natuurlijk exclusief door Amazon gemaakt en is dus niet representatief voor de rest.

Voordat er trouwens het misverstand ontstaat dat er alleen Google tablets in de digitale vitrine komen te liggen, niks is minder waar. Google zal allerhande Android-tablets gaan verkopen via de webshop. Google zal namelijk gaan samenwerken met verschillende partners, denk aan Asus en Samsung. De tablets die in de shop zullen komen te liggen worden ook voorzien van een Google logo en worden deels door Google gesubsidieerd, dit om de prijzen competitief te houden.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.