Project Ara Kit Nu Beschikbaar Voor Ontwikkelaars

Phonebloks-Project-AraGoogle heeft laten weten dat de Project Ara kit vanaf vandaag beschikbaar is voor een select aantal ontwikkelaars. Mensen met een interessante CV of veel ervaring komen als eerst in aanmerking voor de kit. De ontwikkelaar die op 30 september de beste smartphone in elkaar heeft gezet wint maar liefst 100 duizend euro.

Project Ara is een project van Google dat is gebaseerd op het Phonebloks concept van de Nederlander Dave Hakkens. Gebruikers kunnen dankzij verschillende modules zelf een Project Ara smartphone in elkaar zetten waardoor ze zelf de specificaties en prijsklasse kunnen bepalen. Als iets kapot gaat, bijvoorbeeld de camera, dan kan de camera module makkelijk worden vervangen door een nieuwe camera module waardoor de gebruiker geen nieuwe smartphone hoeft te kopen.

Google hoopt met het uitdelen van Project Ara-kits aan ontwikkelaars de ultieme smartphone te ontwikkelen. Ontwikkelaars krijgen tot 30 september de tijd om een volledig werkende smartphone in elkaar te zetten. De ontwikkelaar die de beste smartphone in elkaar zet ontvangt 100 duizend dollar als beloning.

Iedereen, behalve mensen uit Iran, Cuba, Noord-Korea en Syrië kunnen meedoen aan de Project Ara ontwikkelaarswedstrijd.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.