“Google Wil Social Netwerk Maken Van YouTube”

YouTubeGoogle is van plan om van YouTube een volledig social media platform te maken, waar je naast video’s ook tekst, foto’s en links kunt delen. Dit meldt VentureBeat op basis van anonieme bronnen. De nieuwe functie heet “Backstage” en zal later dit jaar worden uitgerold.

De meest populaire YouTube-kanalen krijgen als eerste toegang tot Backstage, Backstage zou vergelijkbaar zijn met een Facebook- of Twitter-profiel. Mensen die een bepaalde kanaal volgen krijgen automatisch Backstage-posts in een nieuwsfeed te zien. De eigenaar van een kanaal kan er echter wel voor kiezen om een post alleen op de Backstage-profiel te tonen. Volgers van de YouTube-kanalen kunnen reageren op Backstage-posts met tekst, foto’s en video’s.

YouTube is nog altijd de grootste video-website ter wereld, maar eigenaren van YouTube-kanalen communiceren met hun volgers vooral via diensten als Twitter en Facebook. Dit komt omdat veel sociale functies ontbreken op YouTube. Backstage moet er dus voor zorgen dat de communicatie tussen video makers en volgers voortaan ook via YouTube loopt.

Google wilde niet reageren op het gerucht van Backstage. 

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.