Spotify Wil Platenlabels Minder Betalen

spotifyDe Music Business Worldwide schrijft dat Spotify de drie grote platenlabels minder wil gaan betalen. Momenteel zou Spotify ongeveer 55 procent van de opbrengst aan de platenlabels afstaan, maar Spotify wil dit percentage volgens het gerucht verlagen.

De contracten met de grote platenlabels zijn verlopen, waardoor het weer tijd is voor nieuwe onderhandelingen. Spotify heeft echter een zware periode achter de rug met veel verlies, waardoor het bedrijf genoodzaakt is om minder geld te geven aan de platenlabels. Volgens Music Business Worldwide vraagt Spotify om minder dan 50% af te staan, maar een woordvoerder van Spotify ontkent dit gerucht.

De voorgaande deal van Spotify is ten opzichte van de concurrentie al erg goed. Apple Music staat namelijk 58% af aan de platenlabels en Rdio zou zelfs 60% hebben afgestaan. Spotify heeft 100 miljoen gebruikers, waarvan 30 miljoen betalende. Toch heeft het Zweedse bedrijf, sinds de lancering van Spotify acht jaar geleden, nog nooit winst gemaakt.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.