“Google En Amazon Verkopen Slimme Speakers Met Verlies”

Google-Home-MiniAnalisten vermoeden dat Google en Amazon de mini-versies van hun slimme speakers tijdens de feestdagen met verlies hebben verkocht, zo schrijft Reuters. De bedrijven doen dit om zoveel mogelijk hardware te verkopen zodat ze op een later tijdstip meer geld kunnen verdienen.

Volgens de analisten hebben Amazon en Google in de maand december geen winst of zelfs verlies gemaakt op de verkoop van de mini-versies van hun slimme speakers. De bedrijven wisten op deze manier veel klanten te lokken en zijn daarmee concurrentie als Apple te slim af. De slimme speaker van Apple komt namelijk pas dit jaar op de markt. Doordat veel mensen al een slimme speaker hebben aangeschaft van Google of Amazon zal Apple klanten mislopen.

Amazon en Google hebben geen moeite om hun hardware met verlies te verkopen, omdat de bedrijven geld willen verdienen met het verzamelen van consumentengedrag en -data. Op deze manier kunnen de bedrijven gerichte advertenties verkopen en producten aanbieden. Apple wil juist verdienen met de verkoop van hardware en het aanbieden van Apple Music-abonnementen.

via [numrush]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.