Toezichthouders Bestuderen Nieuwe Privacybeleid WhatsApp

facebook whatsappVerschillende privacywaakhonden volgen het nieuwe privacybeleid van WhatsApp met extreme waakzaamheid. In de nieuwe voorwaarden wordt vastgesteld dat WhatsApp de gegevens van gebruikers mag delen met moederbedrijf Facebook.

De Artikel 29-werkgroep vertegenwoordigt de privacytoezichthouders van alle 28 EU-lidstaten. De werkgroep zegt de veranderingen “met extreme waakzaamheid” te volgen, omdat het “essentieel is dat het individu de controle houdt over zijn gegevens als deze worden gecombineerd door grote internetbedrijven”.

Ook de Britse toezichthouder zegt het nieuwe beleid te onderzoeken. “De veranderingen die WhatsApp en Facebook maken zullen veel mensen treffen. Sommigen zullen vinden dat ze er een betere dienstverlening door krijgen, maar anderen zijn wellicht bezorgd door het gebrek aan controle”, aldus Elizabeth Denham, hoofd van de Britse toezichthouder.

In Amerika hebben verschillende actiegroepen een aanklacht ingediend tegen WhatsApp bij de waakhond FTC. WhatsApp heeft volgens deze actiegroepen namelijk een eerdere belofte verbroken.

Na de overname van WhatsApp door Facebook beloofde WhatsApp-oprichter Jan Koum nog dat het verzamelen van data geen doel van de app was en dat “privacy in ons DNA zit”. Zo schreef hij in 2014: “Als samenwerken met Facebook had betekend dat we onze waarden moesten veranderen, hadden we het niet gedaan.

In de nieuwe voorwaarden staat dat WhatsApp accountinformatie zoals het telefoonnummer van de gebruiker mag delen met Facebook. Deze gegevens worden onder meer gebruikt om advertenties op Facebook persoonlijker te maken.

Met een vinkje in de account-settings van WhatsApp kan het delen van informatie voor marketingdoeleinden binnen 30 dagen worden uitgezet, maar dan kunnen de gegevens nog steeds worden gebruikt voor andere doelen.

WhatsApp zegt zich te houden aan de privacywetten.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.