“Google Stopt Met Nexus-naam Voor Eigen Smartphones”

Google-Nexus-6PGoogle brengt sinds 2009 smartphones op de markt onder de naam Nexus. Volgens een nieuw gerucht zal Google aankomende smartphones echter een nieuwe naam geven. Ook krijgen de toestellen een aangepaste versie van Android, aldus Android Central.

Bronnen van Android Central zeggen dat aanstaande toestellen van Google een nieuwe naam krijgen. De nieuwe titel zal beter moeten aansluiten bij de merknaam van Google zelf. Bronnen van Android Police meldden eerder ook al dat Google het Nexus-logo wil vervangen met een eigen G- logo.

Naast een nieuwe naam zou Google ook overwegen om een aangepaste versie van Android te installeren op de nieuwe toestellen. Een opmerkelijk besluit, aangezien de Nexus-toestellen juist de enige telefoons zijn die gegarandeerd een onaangepaste versie van Android gebruiken. De aangepaste versie van Android zou onder andere zijn voorzien van een nieuwe launcher.

Google CEO Sundar Pichai zei in juni dat Nexus-toestellen een “meer uitgesproken design” moeten krijgen. Ook liet Pichai weten dat Google “hopelijk meer functies gaat toevoegen aan Android op Nexus-toestellen”.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.