Google Geeft $200.000 Aan Hacker Die Nexus-smartphone Kan Kraken

Google Nexus - 5X 6PGoogle looft maar liefst 200.000 dollar uit aan de hacker die erin slaagt om op afstand in te breken op de nieuwste smartphones van de Nexus-lijn. Google wil op deze manier gevonden lekken dichten voordat kwaadwillende hackers hiervan misbruik van kunnen maken.

Google start een wedstrijd, genaamd Project Zero, om veiligheidslekken te vinden voordat kwaadwillende hackers dit doen. “Ondanks de kwetsbaarheid hebben beloningsprogramma’s bij Google en andere bedrijven unieke, hoge-kwaliteit veiligheidsbugs blootgelegd”, aldus Google. De winnaar van de wedstrijd krijgt $200.000, maar de nummer 2 en andere succesvolle deelnemers maken kans op $100.000 en $50.000.

Het doel van de wedstrijd is het hacken van de Nexus 5X en Nexus 6P. Deze toestellen zijn speciaal voor de wedstrijd opgezet met een app van een derde bedrijf. De hackers krijgen alleen het telefoonnummer en de e-mailadres van de toestellen. Ook krijgen de deelnemers slechts een uur de tijd.

Google zal alle succesvolle manieren publiceren op de Project Zero-blog. Zo schrijft Google: “Er doen geruchten ten rondte over Android-inbraken-op-afstand maar het is tamelijk uniek om die in actie te zien. We hopen dat deze wedstrijd de openbare kennis over dit soort aanvallen zal verbeteren.”

via [z24]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.