Updates zorgen voor opmars ICS

De afgelopen weken zijn er weer wat toestellen bijgekomen met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Met als logisch gevolg dat ook het percentage ICS de afgelopen tijd is toegenomen. De laatste cijfers zijn van een maand geleden. Toen stond het aandeel Ice Cream Sandwich op 1,6 procent van alle toestellen. Nu is dat opgelopen naar 2,9. Dus de updates van smartphones en tablets naar Android 4.0 hebben voor bijna een verdubbeling gezorgd.

Het aandeel Android 3 (Honeycomb) wordt met 3,3 procent ook wat minder. Vorige maand viel het op dat het aandeel Android 2 (Gingerbread) bleef groeien. Ook dat is nu het geval. In februari had 58,6 procent van de toestellen Gingerbread, in maart was dat 62 procent. Nu is dat nog verder gestegen naar 63,7 procent van alle toestellen. Het aandeel Android 2.2 (Froyo) is iets  afgenomen, maar heeft nog altijd 23,1 procent van de markt in handen.

Android 2.1 (Eclair) heeft nog altijd een aandeel van 6 procent, maar dat is wel wat minder dan een maand geleden. De eerste versies, Cupcake en Donut, hebben samen nog een aandeel van 1 procent.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.