“Minstens 26 Meldingen Van Exploderende Galaxy Note 7-toestellen Zijn Nep”

SamsungSinds de lancering van de Galaxy Note 7 zijn tientallen meldingen binnengekomen over exploderende accu’s. Samsung heeft hierdoor de verkoop van de phablet tijdelijk stopgezet, maar nu blijkt dat veel van deze meldingen niet echt zijn.

Volgens Samsung zijn minstens 26 meldingen van exploderende accu’s “nep”. Na onderzoek kon er bij 12 van deze gevallen geen fout in de accu worden gevonden. Bij 7 meldingen was het onmogelijk om contact op te nemen met het veronderstelde slachtoffer en bij nog 7 gevallen waren de aanklachten te schimmig of trokken de zogenaamde slachtoffers de klacht zelfs weer in.

Het lijkt er op dat sommige gebruikers misbruik willen maken van het nieuws over de exploderende accu’s, waardoor het probleem groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Het is echter wel waar dat er een kleine kans bestaat dat de accu ontploft als de phablet aan de lader hangt. Dit is dan ook een reden dat alle toestellen een vervangende accu krijgen zodat dit probleem kan worden verholpen.

Samsung-Galaxy-Note-7-ontplofte-accu

De terugroepactie en het uitstellen van de verkoop in Europa gaat Samsung een hoop geld kosten. Zo kost de terugroepactie maar liefst 1 miljard dollar en is het niet goed voor Samsung’s naam. Ook helpt het niet dat Apple onlangs de iPhone 7 Plus heeft gelanceerd.

De Zuid-Koreaanse fabrikant zet dan ook alles op alles om het probleem zo snel mogelijk en zo goed mogelijk op te lossen. Zo krijgen klanten in Europa die een pre-order hebben geplaatst gratis een 128GB microSD-kaart als vergoeding voor het lange wachten. In Amerika heeft Samsung deze week de verkoop van de Galaxy Note 7 weer hervat, maar in Nederland is de phablet pas vanaf 10 oktober verkrijgbaar.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *