“Amazon Brengt Binnenkort Streamingdienst Prime Video Naar Nederland”

Amazon Prime VideoAmazon zal vermoedelijk binnen aanzienlijke tijd de filmstreamingdienst Prime Video uitbrengen in Nederland. Verschillende bronnen in de tv-wereld melden namelijk dat Amazon de afgelopen tijd regelmatig de Nederlandse rechten op films en tv-series heeft opgekocht.

RTL-directeur Bert Habets laat in het NTR-programma College Tour weten dat zijn bedrijf “af en toe gedwarsboomd” wordt door Amazon bij het aankopen van rechten. Deze rechten “gaan volgend jaar in“, aldus Habets. “Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om ook in Nederland gewoon te lanceren.” Volgens de RTL-directeur gebeurt dit mogelijk al binnen twee maanden.

Ook Rozan Hamaker, hoofd aankoop bij SBS, zegt dat Amazon actief is in Nederland. Amazon zou volgens haar onlangs de series Conviction en Into the Badlands hebben aangekocht voor de Nederlandse markt. De komst van Amazon maakt het lastiger om films en series aan te kopen, aldus Luc Peters, operationeel directeur van de zendergroep. “Internationale partijen met hele diepe zakken” kunnen de Nederlandse zender overbieden, zegt hij.

Amazon Prime Video is in Europa momenteel alleen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk verkrijgbaar. Prime Video is onderdeel van het Prime-abonnement, dat ook gratis e-books, muziek en verzending van fysieke artikelen bevat. Amazon wilde zelf geen uitspraken doen over een Nederlandse lancering van zijn streamingdienst.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.