T-Mobile Neemt Concurrent Tele2 Over

T-MobileTelecombedrijf T-Mobile Nederland wil concurrent Tele2 overnemen. T-Mobile wil met de overname beter concurreren met KPN en Vodafone-Ziggo. “We willen de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open breken“, aldus de CEO van T-Mobile Nederland.

Volgens Søren Abildgaard, de CEO van T-Mobile Nederland, hebben KPN en Vodafone te lang vrij spel gehad. Zowel T-Mobile als Tele2 zijn prijsvechters en uitdagers van KPN en Vodafone. “Door onze krachten te bundelen met Tele2 kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden.

T-Mobile heeft in Nederland maar liefst 3,7 miljoen klanten. Tele2 heeft ondertussen meer dan 1 miljoen mobiele klanten. Vooral de combinatie van een mobiel en vast netwerk maakt de overname aantrekkelijk. Bij concurrent KPN zijn al langer bundels met vaste en mobiele abonnementen beschikbaar. Deze zogeheten quadplay-bundels zijn erg populair. Al meer dan 1,5 miljoen klanten maken gebruik van een dergelijke bundel. De eerdere fusie tussen Ziggo en Vodafone maakt het voor deze bedrijven ook mogelijk om dergelijke bundels aan te bieden.

T-Mobile en Tele2 zijn alleen niet groot genoeg om met deze trend mee te gaan, maar door samen te werken is dit wel mogelijk. Door de fusie is er onder andere meer geld beschikbaar om te financieren in een beter netwerk. Met de samenwerking verwachten de bedrijven binnen drie jaar op jaarbasis 150 miljoen euro te besparen.

De overname is nog niet afgerond. De bedrijven wachten op dit moment nog af op goedkeuring door de Europese Commissie. Naar verwachting kan de fusie in de tweede helft van 2018 worden afgerond.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.