Samsung Komt Met Eigen Stemassistent Viv

Samsung Viv LabsGoogle heeft Google Now, Apple heeft Siri, Amazon heeft Alexa en Microsoft heeft Cortana. Samsung kan natuurlijk niet achterblijven en komt ook met een eigen stemassistent, genaamd Viv.

De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft Viv Labs overgekocht. Viv Labs is opgericht door voormalige medewerkers van Apple, die hun eigen stemassistent gebouwd hebben. Samsung wil deze stemassistent snel inbouwen in Samsung-producten.

Met Viv kunnen verschillende taken worden uitgevoerd, waaronder het boeken van hotelkamers, het versturen van berichten en het opzoeken van het weerbericht. Het is niet bekend hoeveel Samsung voor Viv Labs heeft betaald en wat er gaat gebeuren met de 50 werknemers. Waarschijnlijk gaan de werknemers deel uitmaken van een afdeling binnen Samsung.

Viv maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, waardoor Viv ook ingewikkeldere vragen kan herkennen. Ook kan Viv actief praten met gebruikers om zo een levendiger gevoel te geven.

Volgens de geruchten wil Samsung Viv integreren in smartphones, wasmachines, koelkasten en televisies. Als Samsung de stemassistent inderdaad in zoveel verschillende producten integreert heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant een voordeel op de stemassistenten van de concurrentie, die alleen de stemassistent in smartphones bouwen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

3 Reacties

 1. Hansz schreef:

  Weer een dubbel pakket extra, straks op de S8. Google en Samsung assistent. Ik heb al besloten dat de S7 edge mijn laatste Samsung toestel is vanwege al die dubbele rommel die ze er op gooien en het wordt alleen maar meer. Krijg het idee dat ze dit alleen maar doen in de hoop ooit alleen met Tizen verder te kunnen, dan hebben ze alles vast nagemaakt op softwaregebied.

 2. Paul Peter Muller schreef:

  Fantastische zet van Samsung zowel technologisch als strategisch. Viv is echt ’the next genereation PA’. Siri en Cortana zijn geen echte Artificial Intelligen personal assistents omdat ze feitelijk alleen maar datgene kunnen ‘doen’ wat de programmeurs er in hebben gestopt.

  Viv is Artificial Intelligence in optima forma. Het is self learning waardoor je PA je steeds beter begrijpt en zelfs kan anticiperen op vragen of behoeftes. Viv kan worden benaderd met natuurlijke taal in plaats van door programmeurs bepaald zinnen en woorden.

  Daarbij is Viv platform onafhankelijk en open waardoor iedere developer een Viv entity kan maken en die toevoegen aan Viv’s brains.

  Apps zoals we die nu kennen en keyboard input worden overbodig door Viv. Je praat met je PA en die doet snel en efficient wat je wil. Nu als is Viv de enige PA die in staat is om online betalingen te doen. Siri, Cortana en Google Now kunnen dat niet.

  Als je straks een bos rozen voor je vrouw besteld tussen de 30 en 35 euro die overmorgen moeten worden afgeleverd met een felicitatiekaart zal de Viv PA de volgende keer dat je bloemen besteld voor je vrouw rekening houden met je vorige keuze voor rozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.