Analist: “Google Verkoopt In 2016 Meer Dan 3 Miljoen Pixel-smartphones”

android_2016-oct-04Google heeft onlangs twee smartphones geïntroduceerd voor in de nieuwe Pixel-lijn. Ondanks de redelijke adviesprijzen verwacht een analist van DigiTimes dat Google in 2016 tussen de 3 en 4 miljoen exemplaren zal verkopen.

Naar verwachting zal Google in 2016 3 tot 4 miljoen exemplaren van de Pixel en Pixel XL verkopen. Google presenteerde deze smartphones eerder deze maand en in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland, kunnen al pre-order worden geplaatst. Het is nog onduidelijk vanaf wanneer de smartphones officieel in de Benelux verkrijgbaar zijn.

Als Google deze verwachting waar kan maken is dit goed nieuws voor HTC. HTC is namelijk de fabrikant van de smartphones en het Taiwanese bedrijf heeft het de afgelopen jaren erg zwaar. Als er inderdaad meer dan 3 miljoen Pixel-toestellen over de toonbank gaan zijn deze toestellen volgens Luke Lin, analist bij Digitimes Research, goed voor 40 tot 50% van de verkochte HTC-smartphones in de tweede helft van 2016.

In Amerika krijgen de Pixel en Pixel XL een stuk lagere adviesprijs mee dan hier in Europa. Het is echter ook mogelijk om de smartphones in combinatie met een abonnement aan te schaffen, waardoor de prijzen misschien meevallen. Klik hier voor meer details over beide smartphones.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *