Xiaomi Verkocht Vorig Jaar 61 Miljoen Smartphones

Xiaomi-logoXiaomi CEO Lei Jun heeft via Weibo bekendgemaakt dat de Chinese smartphone fabrikant in 2014 maar liefst 61,12 miljoen smartphones heeft verkocht. Dit is in lijn met de verwachtingen van het bedrijf en op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het bedrijf is namelijk alleen actief in enkele Aziatische landen, waaronder China, India en Indonesië.

In 2014 heeft Xiaomi aanzienlijk meer smartphones verkocht dan de jaren daarvoor. Zo wist Xiaomi in 2013 “slechts” 18,7 miljoen toestellen te verkopen en in 2012 “slechts” 7,2 miljoen. Xiaomi staat momenteel op de vierde plek in de smartphonemarkt. Huawei staat met 75 miljoen verkochte toestellen op de derde plek en Samsung en Apple staan nog altijd op plaats één en twee.

Xiaomi verwacht ook in 2015 flink te stijgen. Zo laat Jun weten dat de Chinese fabrikant 100 miljoen smartphones wil verkopen. Om dit doel te bereiken zal de fabrikant gaan uitbreiden naar landen als Brazilië, Rusland en Turkije. Pas in 2016 zal het merk ook in westerse markten beschikbaar zijn.

Xiaomi is slechts 4 jaar oud en heeft zijn succes te danken aan de relatief lage adviesprijzen en online verkooppunten. Zo beschikt de Mi4 “één van de topmodellen” over een 5-inch Full-HD display, een Snapdragon 801 processor, 3GB werkgeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Deze specificaties zijn te vergelijken met topmodellen van bijvoorbeeld Samsung, echter krijgt de Mi4 een adviesprijs mee van slechts 240 euro.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.