“Miljoenen Android-smartphones Voorzien Van Voorgeïnstalleerde Malware”

Android MalwareCNET schrijft op basis van een Google-veiligheidsonderzoeker dat op miljoenen Android-smartphones malware is gevonden die vooraf is geïnstalleerd door de fabrikanten.

We raden altijd aan om alleen apps en games te installeren via betrouwbare bronnen en van bekende ontwikkelaars. Er bestaat namelijk een kans dat een kwaadaardige ontwikkelaar zijn apps heeft voorzien van malware. Soms kun je malware echter niet voorkomen, zo blijkt uit een waarschuwing van Google-veiligheidsonderzoeker Maddie Stone. Soms komt het namelijk voor dat de smartphone uit de doos al is voorzien van malware.

Mensen met een toestel van bijvoorbeeld Samsung, LG of Google hoeven zich geen zorgen te maken. Het gaat vooral om budgetsmartphones die gebruikmaken van apps van externe partijen. De vooraf geïnstalleerde malware vormt een grote dreiging, doordat antivirusprogramma’s de schadelijke software niet detecteren. Ook is de malware vaak lastiger te verwijderen. Stone heeft verschillende vooraf geïnstalleerde apps onderzocht die malware bevatten. Deze apps zijn door 225 fabrikanten op miljoenen smartphones geïnstalleerd. De malware maakt het mogelijk om ongemerkt applicaties te installeren en smartphones op afstand over te nemen.

In Nederland en Europa zien we vooral toestellen van grote bekende fabrikanten, dus het malware-probleem zal hier een stuk minder groot zijn dan in Azië, waar veel meer fabrikanten actief zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.