Twitter Maakt Einde Aan Videoplatform Vine

Twitter VineTwitter heeft aangekondigd een einde te maken aan zijn videoplatform Vine. De komende maanden zal eerst de mobiele-app worden teruggetrokken, waarna later ook de bijbehorende site zal verdwijnen.

Met Vine is het mogelijk om korte video’s te delen met een maximale lengte van 6 seconden. Deze video’s zullen constant opnieuw worden afgespeeld, wat zorgt voor een soort gif-animatie effect. Voordat diensten als Instagram en Snapchat op de markt kwamen was Vine enorm populair, maar tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die actief gebruik maken van deze dienst.

Vine kwam in 2012 in handen van Twitter, maar Twitter heeft er uiteindelijk weinig mee gedaan. Nu Vine niet meer populair is wil Twitter dan ook een einde maken aan de app. De site van Vine blijft voorlopig nog wel bestaan, zodat gebruikers van de dienst een backup kunnen maken van de gemaakte video’s.

Het einde van Vine is onderdeel van een herstructurering binnen Twitter zelf. Twitter zal naast het schrappen van Vine ook 350 banen schrappen.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *