Qualcomm Koopt Nederlandse Chipproducent NXP Over

qualcomm-nxpDe Eindhovense chipfabrikant NXP heeft een overname bod van de Amerikaanse chip-gigant Qualcomm geaccepteerd. Qualcomm zal voor de overname maar liefst 47 miljard dollar (43 miljard euro) betalen.

NXP is de voormalige chipdivisie van Philips, maar ging in 2006 zelfstandig verder. NXP is sindsdien uitgegroeid tot de grootste chipleverancier aan de auto-industrie. Qualcomm maakt chips voor een groot aantal producten, waaronder smartphones. Nu de fabrikant ook fors investeert in chips die het mogelijk moeten maken om zelfrijdende auto’s de weg op te sturen, is de fusie met NXP ideaal.

Qualcomm verwacht dat de overnamen van NXP direct na het afronden van de deal zal zorgen voor winst. Ook moet de deal kostenvoordelen bezorgen, die in twee jaar tijd oplopen tot 500 miljoen dollar per jaar. Guido Dierick, de topman van NXP, verwacht dat de overname weinig gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid.

De bedrijven vullen elkaar goed aan, er is weinig overlap.

Qualcomm verwacht de overname voor het einde van volgend jaar af te ronden. Wel is daarvoor goedkeuring nodig van toezichthouders in verscheidene landen.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.