“WhatsApp Moet Stoppen Met Delen Van Gegevens”

facebook whatsappDe EU-werkgroep van privacywaakhonden heeft een brief geschreven naar Facebook, met de mededeling dat het Amerikaanse bedrijf moet stoppen met delen van WhatsApp-gegevens.

In de oorspronkelijk voorwaarden van WhatsApp stond niet dat het bedrijf gegevens, zoals namen en telefoonnummers, mocht delen met Facebook. Nu Facebook de voorwaarden heeft aangepast en gegevens nu in eens wel zal delen is mogelijk in strijd met de Europese regels voor databescherming.

In 2014 kocht Facebook WhatsApp over voor 16 miljard dollar en beloofde toen beide diensten gescheiden te houden. Onlangs wijzigde het bedrijf echter de gebruikersvoorwaarden, waardoor Facebook en WhatsApp steeds meer worden gecombineerd.

Gezien de populariteit van de chatdienst kunnen deze veranderingen gevolgen hebben voor burgers in alle EU-lidstaten. Dat heeft voor grote onzekerheid gezorgd bij gebruikers.” Zo staat in de brief.

De EU-lidstaten hebben aan Facebook gevraagd om alle beschikbare relevante informatie zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. “Dat is van het grootste belang om correcte conclusies te trekken.” Facebook zei in een eerdere reactie dat Facebook niet in strijd is met de EU-wetgeving.

via [AD]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.