Facebook Werkt Aan Betaalde Abonnementsdienst Voor Artikelen

Instant Articles FacebookFacebook werkt aan een abonnementendienst voor het lezen van artikelen, waarbij gebruikers na het lezen van tien artikelen moeten betalen. Een deel van de winst gaat naar Facebook terwijl het ander gedeelte voor de uitgevers is.

Dit heeft Facebook-topman Campbell Brown laten weten. Volgens Brown zal Facebook in oktober beginnen met het testen van de functie, waarna de functie snel zal worden uitgerold. De abonnementendienst zal worden geïntegreerd in Instant Articles, waarmee verhalen van honderden uitgeverijen worden verzamelt op de thuispagina van de lezer.

Facebook heeft dit besluit genomen na commentaar van uitgevers. Volgens de uitgevers zou Facebook namelijk winst maken met andermans werk, door gratis artikelen van andere websites aan te bieden via Instant Articles.

Een van de dingen die we vaak hoorden in onze eerste meetings met kranten en digitale uitgeverijen, is dat ze een abonnementsdienst wilden, de mogelijkheid van een betaalmuur in Facebook. En dat is waar we nu aan werken. We lanceren een abonnementsdienst

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.