“38 Procent Jongeren Klaagt Over Smartphonegebruik Ouders”

smartphonegebruikUit een onderzoek onder 1.849 jongeren (13 tot en met 18 jaar) en 637 ouders blijkt dat 38 procent van de jongeren wel eens klagen over het smartphonegebruik van de ouders. 

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij, de adviesraad Voortgezet Onderwijs en de studenten van de TU Delft hebben gezamenlijk een onderzoek gedaan naar smartphonegebruik. Uit dit onderzoek blijkt dat slechts 14 procent van de ouders denkt dat hun smartphonegebruik een probleem is voor hun kinderen. Dit terwijl 38 procent van de kinderen aangeeft dat het smartphonegebruik van hun ouders een probleem is.

Ongeveer 24 procent van de ouders gebruikt de smartphone wel eens tijdens het eten. Slechts 12 procent geeft dit ook toe. Meer dan een derde van de jongeren wil een smartphonevrije eettafel.

Ondanks dat de meeste jongeren weten dat het kijken naar het smartphonescherm terwijl je al in bed ligt een nadelig effect heeft op hun nachtrust, kan een derde van de jongeren de verleiding niet weerstaan.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.