WhatsApp Schrapt Ondersteuning Voor Veel Oude Toestellen

WhatsAppWhatsapp heeft aangekondigd dat de dienst vanaf begin 2017 de ondersteuning voor veel oude smartphones zal schrappen. Het bedrijf zal vanaf 1 januari ook het BlackBerry 10 besturingssysteem niet meer ondersteunen.

WhatsApp zal aan het eind van dit jaar opnieuw stoppen met het ondersteunen van een aantal verouderde toestellen. Gelukkig is dit voor de meeste gebruikers geen probleem, omdat er nog maar weinig mensen zijn die deze verouderde software gebruiken.

Bij Android gaat het om toestellen die draaien op Android 2.1 (Eclair) en Android 2.2 (Froyo). In totaal draaien nog maar 0.1 procent van alle Android-toestellen op deze versies.

WhatsApp zal ook een einde maken aan de ondersteuning van Symbian-toestellen en de feature phones van Nokia die draaien op het Series 40 besturingssysteem. Toestellen met Windows 7.1 en iOS 6 worden ook niet langer meer ondersteund.

Het meest opmerkelijke is het schrappen van de ondersteuning voor BlackBerry 10. Dit systeem is namelijk minder oud. Waarschijnlijk heeft het schrappen van de ondersteuning te maken met de tegenvallende verkoopaantallen van BlackBerry-toestellen.

Via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *